2011-03-15

Favoriten just nu: Musselpasta


1 gul lök (idag blev det dock 3 schalottenlökar)
Olja för stekning
2 vitlöksklyftor
1dl vitt vin
2dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning
2 burkar musslor, ca 350 gr (idag blev det 2*200gr av Ica:s egna)
1 knippe persilja

Koka pasta enligt anvisningar.
Hacka löken och fräs den sakta i olja i minst 3 minuter. Tillsätt finhackad vitlök.
Häll på vinet och låt det puttra tills det nästan kokat in.
Tillsätt grädde och buljongtärning och låt såsen puttra någon minut.
Tillsätt musslorna någon minut före servering och låt dem bli varma.
Servera pastan med såsen ovanpå.
Strö en näve hackad persilja överst.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar